Projekbeskrivelse

360° Video fra rummet

Problemstilling: Danmarks Tekniske Universitets (DTU) afdeling, DTU – Space, havde et brændende ønske om at tage 360 graders billeder fra rummet. Der var dog den problemstilling at kameraet ikke måtte veje mere end 1 kilo, og at det samtidig skulle kunne modstå en temperaturforskel på næsten 100 grader på under to timer.

Løsning: DTU og VRDK startede et innovativt projekt, med det formål at samle visuel data fra rummet. Projektet gør det muligt at generere 360 graders visuel ​​data fra stratosfæren, så danske forskere og studerende vil kunne bruge det til forskning og udvikling.

Projektet bestod af en ballon, der ville blive sendt op i atmosfæren, mens kameraet fangede det hele i 360 grader.

I samarbejde med DTU Space blev der udviklet et cover til et 360 graders kamera, der kunne klare den modstand der var forventet.

Grundet de ekstreme skift i vejrforhold som vi oplevede i 2018 endte projektet med at blive udsat, da en pilottest afgjorde at ballonen ikke kunne modstå forholdene, dog var det klart at kameraet gjorde sin del og kunne modstå både fald og skift i temperatur, og der arbejdes stadig på projektet.

Læs mere om projektet på vores blog her.

Case Detaljer

  • Kunde: DTU

  • Tech: 360 Video

  • Formål: Forskning

  • Software: Adobe Premiere

  • Hardware: Samsung Gear 360