For os, der til dagligt beskæftiger os med virtual reality, var 2016 et enormt spændende år fyldt med nye produkter og nyskabende samarbejder. 2017 tegner på mange måder til at blive mindst lige så spændende. Hvad bliver tendenserne indenfor VR i 2017? Læs med her og få tre hurtige bud.

 

1. VR VIDEO OG FOTOGRAFERING

I 2016 ramte en hel parade af nye VR headsets markedet. I starten af året udkom Oculus Rift og HTC Vive. Senere på året fulgte Samsung Gear VR, Playstation VR og Google Daydream View. Med disse lanceringer fristes man næsten til at erklære 2016 for VR hardwarens år.
I 2017 forventer vi at tendensen fortsætter, blandt andet med nyheder fra Intel, FOVE og Lenovo. Men vi forventer også at se flere nye VR kameraer på markedet, som kan levere content af høj kvalitet til førnævnte hardware. Vuze VR kit forventer at ramme markedet i første kvartal af 2017, og henvender sig med en overkommelig pris på 800$ til forbrugermarkedet. Det er en tendens, vi glæder os meget over, fordi det giver flere mulighed for at komme i gang med VR.
Af danske produkter glæder vi os især til at prøve det nye 360 graders kamera fra danske Absolute Zero.

 

2. VI BLIVER FLERE OG FLERE…

Folket er klar til VR, og i 2017 forventer vi at se en stigende udvikling i antallet af brugere. Ifølge statista.com vil der på globalt plan være 90 millioner brugere af VR i 2017. Til sammenligning var det tal 200.000 for blot tre år siden. VR er på vej ud i de almindelige danske hjem, og det går stærkt!

 

3. VR STORYTELLING

Med et bredt udvalg af hardware og kameraer på markedet samt en brugerskare, der kun bliver større dag for dag, har vi en helt klar forventning om, at vi i 2017 kommer til at se langt mere brugergenereret VR indhold. Mange virksomheder har allerede opdaget mulighederne med VR indenfor branding og markedsføring. Vi forventer, at flere – virksomheder men især også privatpersoner – vil tage VR til sig i 2017 og bruge teknologien til at fortælle deres historie.
Da både Facebook og YouTube understøtter 360 graders formatet, er det også blevet lettere at dele sin VR historie med andre. I 2014 købte Facebook som bekendt Oculus VR for 2 milliarder dollars, og senest er danske The Eye Tribe, der laver eye-tracking teknologi til VR headset, også blevet solgt til koncernen. Vi er meget spændte på at se, hvad 2017 vil bringe af nye tiltag indenfor sociale medier og VR.